Splošni pogoji

Splošno pogoji poslovanja

 

Pazljivo preberite splošne pogoje poslovanja spletne trgovine gumaguma.si (v nadaljevanju splošni pogoji), saj vas s trenutkom vstopa v spletno trgovino (obiskom spletnega naslova http://www.gumaguma.si) zavezujejo in se z njimi brezpogojno strinjate. Splošni pogoji veljajo na vseh straneh spletne trgovine, brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa na naši spletni strani ne opravite.

 

S splošnimi pogoji se z vsakim obiskom spletne strani http://www.gumaguma.si, ali katerekoli njene podstrani v celoti strinjate, prav tako se strinjate s katerokoli izvedeno transakcijo na tej spletni strani. Pred potrditvijo nakupa vas bomo z vsebino splošnih pogojev še enkrat seznanili. Ob opravljenem nakupu so splošni pogoji za obe strani zavezujoči. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) upoštevajoč priporočila GZS.

Podjetje Trigena d.o.o. si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Lastnik in upravljalec teh strani je podjetje Trigena d.o.o.. (v nadaljevanju Trigena oz. ponudnik), Majaronova ulica 12, 1000 Ljubljana. Glavni kontaktni elektronski naslov podjetja je info@gumaguma.si. Podjetje Trigena se zavezuje, da bo splošne pogoje poslovanja redno ažuriralo, da bodo v vsakem trenutku vsem dostopni brez težav.

Trigena ne prevzema odgovornosti za morebitne napačne ali nepopolne podatke na straneh gumaguma.si, niti ne prevzema odgovornosti za morebitne nepravilne ali nepopolne zapise, slikovni, ali zvočni material, bo pa kot dober gospodar skrbelo za čim bolj točne podatke, zapise, slikovni in zvočni material.

Kot dobri gospodarji se zavezujemo, da bomo za spletno trgovino gumaguma.si dobro skrbeli in jo nadgrajevali tudi zavoljo večje varnosti uporabnikov. Zaradi tehničnih ali drugih razlogov je lahko dostop do spletne trgovine gumaguma.si kdaj moten ali v celoti onemogočen. Podjetje Trigena si pridružuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov in da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do elektronske strani trgovine in vseh njenih podstrani.

 

Ponudnik kupcu zagotavlja vse informacije v zvezi:

 • vseh podatkov o podjetju,
 • vseh kontaktnih informacij,
 • postopku naročanja,
 • rokom in načinu dostave,
 • tehnične značilnostih ponujenih artiklov,
 • plačilnih pogojih,
 • cenah in DDV,
 • odstopu od pogodbe in stroških vračila izdelka.

 

Podjetje TRIGENA d.o.o.

 

Podjetje Trigena d.o.o. (Trigena) je mlado podjetje s široko usmeritvijo, tako na trgu informacijskih tehnologij kakor tudi v vejah poslovnega svetovanja, maloprodaje in raznih storitev.

skrajšana firma: Trigena d.o.o.

sedež: Majaronova ulica 12, 1000 Ljubljana

matična številka: 6127436000

davčna številka: SI47311126

datum vpisa subjekta v sodni register: 8.3.2012

Podjetje je zavezanec za DDV.

 

Kontaktni podatki in komunikacija

 

Vsa temeljna komunikacija s podjetjem poteka bodisi v elektronski, bodisi v pisni obliki. Glavni elektronski naslov je info@gumaguma.si.

Za vsa morebitna vprašanja v zvezi z naročili smo dosegljivi na narocila@gumaguma.si.

Vsa elektronska komunikacija med kupcem in podjetjem Trigena se obravnava enako, kot tista v pisni obliki in se temu ustrezno hrani za pomoč pri morebitnem poznejšem reševanju reklamacij ali nesporazumov.

Podjetje Trigena se ne zavezuje, da bo dosegljivo v vseh trenutkih obratovanja spletne trgovine. Zavezuje se, da se bo trudilo po najboljših močeh držati komunikacijo na najvišji ravni ter skušal ugoditi željam in potrebam strank.

 

Storitve spletne trgovine

 

Glavna storitev, ki jo uporabniki koristijo z vstopom na spletno stran, je uporaba spletne trgovine. Ta služi kot glavno komunikacijsko sredstvo za opravljanje nakupa in je brezplačna. Podjetje Trigena ne zaračunava nobenih dodatnih stroškov povezanih z uporabo spletne trgovine. Uporabnik se z uporabo spletne strani zavezuje, da je star najmanj 15 (petnajst) let. V kolikor je mlajši, mora za uporabo spletne trgovine pridobiti pisno soglasje staršev oz. skrbnikov.

 

Cene in davki

 

Vse cene so navedene v evrih (€, EUR) in že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Podjetje Trigena si pridružuje pravico do spremembe cen kateregakoli izdelka ali ostalih stroškov brez kakršnekoli predhodne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Podjetje Trigena se zavezuje, da bo vse cene in stroške ob nakupu objavila na vidnem mestu. V cene vseh pnevmatik je že vključena okoljska dajatev za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja izrabljenih gum po direktivi Carinskega urada republike Slovenije. Pri nakupu veljajo cene, objavljene v trenutku potrditve nakupa.

Nakup in dostava blaga sta možna le na območju Slovenije.

 

Postopek nakupa

 

Postopek nakupa se prične, ko izbrani izdelek dodate v košarico. Da bi bil nakup lažji in hitrejši, je količina blaga, ki jo kupec položi v košarico nastavljena na štiri kose (komplet pnevmatik). Sistem kupca nato preusmeri na stran, kjer lahko svoje naročilo še enkrat pregleda in preveri podrobnosti. Na tem mestu se lahko kupec odloči za zaključek nakupa ali pa za nadaljevanje nakupovanja v trgovini, pri čemer ga povezava odpelje nazaj na glavno stran. V kolikor se kupec odloči za zaključek nakupa, ga stran odpelje do avtentifikacijske podstrani, kjer se registrirani uporabniki lahko vpišejo s pridobljenim geslom, vsi kupci pa lahko na tem mestu tudi zaprosijo za novo registracijo, ali opravijo nakup brez registracije.

Kupec nato izbere naslov za dostavo. Za tem se kupec odloči za način dostave in preveri s tem nastale dodatne stroške (več v rubriki Načini plačila in dostave).

Skozi proces nakupa vas vodi stranski stolpec, ki vsebuje vse korake in potrebne povezave nanje. Dokončno kupec nakup potrdi s klikom na gumb POTRDI NAKUP. Takoj za tem prejeme elektronsko pošto z vsemi podrobnostmi naročila. Nakup v trenutku, ko kupec klikne zgoraj omenjeni gumb, postane zavezujoč.

 

Načini plačila in dostave

 

Podjetje Trigena d.o.o. v spletni trgovini gumaguma.si omogoča plačilo po predračunu in plačilo po povzetju (ob dostavi). Plačilo po predračunu je glavni način plačila in omogoča plačevanje vseh vrst nakupov, medtem ko je plačilo po povzetju omejeno na nakupe, ki vsebujejo najmanj 2 in največ 8 pnevmatik.

Ob izbiri plačila po predračunu stranka po zaključenem nakupu v e-pošntni nabiralnik prejme predračun. Za ogled predračuna je potreben program Adobe Acrobat Reader, ki si ga lahko brezplačno prenesete na tej povezavi. Takoj ko stranka znesek poravna, se naročilo posreduje našim dobaviteljem, ki nemudoma odpremijo blago. Dostavni rok za tovrstni način nakupa je praviloma 2-5 delovnih dni od dneva ko je opravljeno plačilo, vendar si Trigena d.o.o. pridružuje pravico ta rok v primeru nepričakovanih zapletov podaljšati. Trigena d.o.o. si pridružuje pravico podaljšati dostavni rok tudi v obdobjih povečanega povpraševanja, še zlasti pred 15. novembrom, ko nastopi obdobje obvezne zimske opreme. Pogodbeni partner za tovrstno dostavo pošiljk je DPD, kurirska in paketna distribucija d.o.o., vendar si Trigena d.o.o. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Ob izbiri plačila po povzetju kupec v nabiralnik elektronske pošte prejme potrdilo o nakupu in dodatne informacije. Trigena d.o.o. si ob tem pridružuje pravico, da kupca kontaktira in se prepriča o njegovi verodostojnosti ter verodostojnosti naročenega artikla. Blago se nato naroči pri naših dobaviteljih, ki ga praviloma odpremijo jutro po opravljenem nakupu. Dostavni rok v tem primeru praviloma znaša 3 - 6 delovnih dni od opravljenega nakupa, a si Trigena pridružuje pravico, da ta rok v primeru nepričakovanih zapletov podaljšata. Trigena d.o.o. si pridružuje pravico podaljšati dostavni rok tudi v obdobjih povečanega povpraševanja, še zlasti pred 15. novembrom, ko nastopi obdobje obvezne zimske opreme. Pogodbeni partner za tovrstno dostavo pošiljk je DPD, kurirska in paketna distribucija d.o.o., a si Trigena d.o.o. pridržuje pravico do izbire druge dostavne službe, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

 

Stroški dostave za način plačila po predračunu:

 • 3,99 EUR ne glede na količino naročenih pnevmatik
 • V primeru naročila samo 1 pnevmatike se obračuna "doplačilo za minimalno količino" v znesku 6,10 EUR
 • Dostavni rok znaša 2 - 5 delovnih dni

 

Stroški dostave za način plačila po povzetju:

 • 9,99 EUR za 2 do 4 kose pnevmatik,
 • 13,99 EUR za 5 do vključno 8 kosov pnevmatik
 • Dostavni rok znaša 3 - 6 delovnih dni

 

Naročene gume bodo dostavljene na naslov, katerega je določil kupec. Kupec bo o dostavi predhodno obveščen prek maila in/ali telefona. Nujno je ob naročilu navesti kontaktno številko, na kateri je naročnik gum tudi dosegljiv. Brez tega dostava ni mogoča.

Pred prevzemom in podpisom blago preglejte količinsko in kakovostno. V kolikor ne gre za izdelek, ki ste ga naročili, blaga ne prevzemajte in nas o tem nemudoma obvestite. Problem bomo skušali rešiti po najboljših močeh.

V primeru preklica naročila se vam obračuna strošek transporta in obdelave v znesku 20€.  V primeru naročila samo enega kosa se obračuna doplačilo v znesku 6,1€.

Vse navedene cene vsebujejo DDV.

 

 

Odveza odgovornosti

 

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov v spletni trgovini. V tem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Dobavljamo samo pnevmatike. Platišča na fotografijah so simbolična in niso vključena v ceno.

Trigena d.o.o. ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Trigena d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

 

Kot kupec imate pravico do odstopa od pogodbe v 14-ih dneh od prejema naročenih gum. O tem nas morate obvestiti pisno prek navadne ali elektronske pošte. Pnevmatike morajo biti neuporabljene, nepoškodovane in v takšnem stanju, kot so bile odposlane. Vračilo že montiranih pnevmatik ni možno.

Za organizacijo vračila pnevmatik poskrbi ponudnik, ki nosi tudi stroške vračila. Blaga ne vračajte kot paket z odkupnino, saj takšnega paketa ne bomo prevzeli.

Podjetje Trigena d.o.o. se zavezuje da bo v roku 14 dni od prejema blaga kupcu vrnilo celotno kupnino.

 

Uveljavljanje garancije

 

Vsi izdelki naprodaj v spletni trgovini gumaguma.si imajo garancijo dobavitelja oz. proizvajalca. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu.

Vse garancijske zahtevke je potrebno pisno vložiti ponudniku. Garancijske zahtevke preučuje pooblaščeno osebje dobaviteljev pnevmatik, ki so v pogodbenem razmerju s ponudnikom. Podjetje Trigena bo kupcu še pred vračilom domnevno okvarjenih pnevmatik na njegovo izrecno željo poskušalo poslati nove pnevmatike ter tako omogočilo, da kupec brez težav nadaljuje z uporabo svojega vozila.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Podjetje Trigena d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebne podatke bomo uporabili za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Osebni podatki se lahko uporabijo tudi za namene neposrednega trženja, skladno z 72. členom ZVOP-1.

 

Pritožbe in spori

 

Podjetje Trigena spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in bo v primeru pritožbe vzpostavilo učinkovit sistem obravnave pritožb ter določilo osebo, s katero se, v primeru težav, kupec/uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. V petih delovnih dneh bo kupca/uporabnika obvestilo, da je prejelo pritožbo, mu sporočilo kako dolgo bo v obravnavi ter ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje Trigena se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Trigena d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Trigena d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Avtorske pravice

 

Spletna trgovina gumaguma.si in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, fotografije artiklov, grafika in ostali elementi, prikazani na spletnem mestu trgovca, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah ter drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava, zato jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v lasti teh podjetij.

 

Spletni piškotki

 

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje kako uporabljajo našo stran, in nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke.

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti vseh storitev.

Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, dodane izdelke v košarico) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

 

Vklopi razum, zahtevaj račun

 

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

 

Prodaja gum preko spleta
Novice, novosti in druge norosti